Online kötelező biztosítás kalkulátor a 2020 - 2021 évfordulóváltásra

Kötelező Gépjármű Felelőségbiztosítását megkötheti a jelenleg fizetettnél 25-60%-kal kevesebbért is. Tudja mennyi a mostani GFB díja? Számoljon azzal, hogy annak akár csak a felét fizeti!

Időpontfoglalás : Facebook | +36 20 214 9098

Legfrissebb biztosításaink

TOYOTA RAV4,
2487 cm3
 • Bonus/Malus: A00
 • Eredeti GFB díj: 74 668 Ft
 • Kedvezmény mértéke: 50%
 • Fizetendő GFB díj: 37 344 Ft.
TOYOTA PRIUS PLUS,
1798 cm3
 • Bonus/Malus: B02
 • Eredeti GFB díj: 205 404 Ft
 • Kedvezmény mértéke: 50%
 • Fizetendő GFB díj: 25 676 Ft.
RENAULT FLUENCE,
1461 cm3
 • Bonus/Malus: B10
 • Eredeti GFB díj: 144 528 Ft
 • Kedvezmény mértéke: 50%
 • Fizetendő GFB díj: 18 066 Ft.
TOYOTA AURIS,
1798 cm3
 • Bonus/Malus: B10
 • Eredeti GFB díj: 70 202 Ft
 • Kedvezmény mértéke: 50%
 • Fizetendő GFB díj: 17 748 Ft.
OPEL CORSA D,
1229 cm3
 • Bonus/Malus: B10
 • Eredeti GFB díj: 48 640 Ft
 • Kedvezmény mértéke: 50%
 • Fizetendő GFB díj: 24 320 Ft.
OPEL ASTRA STATION WAGON,
1686 cm3
 • Bonus/Malus: B10
 • Eredeti GFB díj: 146 136 Ft
 • Kedvezmény mértéke: 50%
 • Fizetendő GFB díj: 73 068 Ft.

Ha élne a Díjcsökkentő használatával és egy összegből biztosítaná autóját és otthonát is, kérjen visszahívást és akár 30 perc alatt online megkötheti biztosítását. Ha inkább kiszámoltatná a díjat, töltse ki a adatlapot, küldje el és 12 órán belül visszahívom a pontos összegkiszámolt biztosítási díja miatt.

Ajánlatkérés
Kérjen kötelezettségmentes ajánlatot!

A gépjármű üzembentartója köteles KGFB szerződést kötni, és azt folyamatos díjfizetéssel hatályban tartani. A díjfizetési kötelezettségnek akkor is eleget kell tenni, ha a biztosítótól nem érkezett csekk vagy nem sikerült az utalás vagy a csoportos díjbeszedés. A saját gépjárművel okozott baleset során a másnak okozott kárt nem közvetlenül a balesetet okozó, hanem annak a biztosítója fizeti meg. A biztosítás a károsult és a károkozó érdekeit egyaránt szolgálja: a károsult követelése attól függetlenül megtérül, hogy a balesetet okozó gépjármű üzembentartója képes-e vagy hajlandó-e a kártérítést megfizetni; ugyanakkor a biztosítás védi a károkozót is, hiszen a jóval kisebb biztosítási díj ellenében a biztosító átvállalja tőle az okozott kár jóval nagyobb összegű teljes vagy részleges megtérítését. A KGFB-re vonatkozó szabályokat a 2009. évi LXII. törvény rögzíti (Gfbt.).

Előnyök, Önnek

 • A Kötelezőért kötelezően fizetendő összeget elfelezheti. Az egyik felét költse inkább lakásbiztosításra, vagy biztosítsa ingóságait újrabeszerzési értéken.
 • Kényelmesen, online, az otthonából is megkötheti Kötelező biztosítását.
Kötelező felelőségbiztosítás akár 50% kedvezménnyel
Kötelezője egyik felét inkább magára költse

A kötelező az Kötelező. Fizesse csak a felét, a másik feléből, vagy annak egy részéből inkább biztosítsa ingatlan és/vagy ingóságvagyonát.

Kötelező felelőségbiztosítás online kötéssel
Kötelező biztosítását online is megkötheti

Sorbanállás nélkül, az új autó vásárlása után azonnal, még aznap megkötheti Kötelező biztosítását. Így nem kell fizetnie egy napig sem a Fedezetlenségi díjat.

Kötelező felelőségbiztosítás gyors kárrendezéssel
A károk rendezése mindig gyors

Közel 60 éves tapasztalat, mindig gyors és korrekt kárügyintézés, több 1000 elégedett ügyfél. Ön is részese lehet!

Legfontosabb tudnivalók a Kötelező biztosítás kapcsán | Részletes leírás

 • Mikor érdemes váltani?
  Akkor, ha az évforduló előtt 60 nappal kiküldött értesítőben leírt éves díj a következő 1 évre legalább 6-10%-kal magasabb lesz. Ennél kisebb mértékű árnövelést a hűségkedvezmény - marad a régi biztosítójánál - a legtöbb esetben bőven ellensúlyozza.
 • Honnan tudom meg az évfordulóm?
  Minden biztosítási kötvényen szerepel az évforduló dátuma. Ha nem találja biztosítási kötvényét, kérdezze meg biztosítójától, meg kell adniuk a pontos dátumot. Néhány biztosítónál a postai csekkeken is szerepel az évforduló dátuma, ezért érdemes lehet azt is megnéznie.
 • Hogyan tud váltani?
  A felmondásra szigorú szabályok vonatkoznak, amit be kell tartani. A biztosítók az évforduló előtt legalább 60 nappal értesítőt küldenek a következő 1 évre szóló biztosítási díjról. Ezt követően 30 nap marad a döntéshozatalra és az esetleges biztosítóváltásra. Ha vált, akkor azt az említett 30 napon belül írásban tudatni kell a jelenlegi biztosítójával. Csak a határidőre a biztosítóhoz beérkezett felmondás szabályos.
Autója kötelező biztosítása éves díjának akár 50%-át költse inkább otthonára!

Ha élne a Díjcsökkentő használatával és egy összegből biztosítaná autóját és otthonát is, kérjen visszahívást és akár 30 perc alatt online megkötheti biztosítását. Ha inkább kiszámoltatná a díjat, töltse ki a adatlapot, küldje el és 12 órán belül visszahívom a kiszámolt biztosítási díja miatt.

Akár a visszahívást választja, akár adatlapot tölt ki, biztosításához máshol és máshogy nem kapható kedvezményeket kaphat!

Gyakran ismételt kérdések

A kötelező felelősségbiztosítás célja, hogy a gépjárművel okozott károk - a károkozó fizetőképességétől függetlenül – megtérüljenek. Minden magyarországi telephelyű gépjármű üzembentartója köteles a gépjármű üzemeltetése során okozott károk fedezetére felelősségbiztosítási szerződést kötni, és a szerződést folyamatos díjfizetéssel hatályban tartani. A biztosítás megkötése nemcsak az üzembentartó, hanem a biztosító számára is kötelező, a saját díjszabásának megfelelő ajánlat tekintetében.

A szerződéskötésre a gépjármű tulajdonosa, illetve a gépjármű forgalmi engedélyébe bejegyzett üzembentartó köteles. Amennyiben régi típusú forgalmi engedélye van, amelyben az üzembentartó helyett a tulajdonos megjelölés szerepel, Ön, mint a forgalmi engedélyben bejegyzett személy ugyanúgy jogosult és kötelezett szerződéskötésre. Az új típusú forgalmi engedélyben elsősorban az üzembentartó adatai szerepelnek. Ha az üzembentartóval nem megegyező a tulajdonos személye, akkor csak az üzembentartó köthet kötelező felelősségbiztosítást.

Személygépjárműre, tehergépjárműre, motorkerékpárra, segédmotoros kerékpárra, quadra, utánfutóra, lakókocsira, motorkerékpár utánfutóra, könnyű pótkocsira, nehéz pótkocsira, vontatóra, mezőgazdasági vontatóra, lassú járműre, buszra, trolibuszra, munkagépre, pótkocsikra, félpótkocsikra, a forgalmi rendszámmal ellátott lassú járművekre.

Az adásvétel napjától vagy az üzembentartóvá válás napjától.

A szerződés területi hatálya az Európai Gazdásági Térség és Svájc területe, valamint a nemzetközi zöldkártya rendszer azon országainak területére terjed ki, amelyek nemzeti irodájával a magyar Nemzeti Iroda megállapodást kötött. A nemzetközi megállapodásban résztvevő országok listája .

A magyar kötelező biztosítás meglétét zöldkártyával tudjuk igazolni. A kártyát ingyenesen lehet igényelni attól a biztosítótól ahol a kötelezőnk van. Ennek megléte nem minden országban szükséges, a MABISZ oldalán lehet tájékozódni mely országokban kötelező, vagy hol javasolt.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás alapesetben határozatlan tartamú. A biztosítási év a szerződés megkötésétől számított egy év. Határozott időtartamú szerződés megkötésére meghatározott esetekben kerülhet sor (E, Z és P betűjelű rendszámú gépjárműre köthető)

A 2009. évi LXII. törvény szerint, egy biztosítási esemény vonatkozásában a károsultak számától függetlenül a biztosító dologi károk esetén káreseményenként 500 millió Ft összeghatárig, személyi sérülés miatti károk esetén káreseményenként 1600 millió Ft összeghatárig köteles helytállni.

A kedvezmények rendszere évről évre változik, a Biztosítónál kedvezmény adható az alábbiakra: Bónusz besorolás, Folyószámlás díjfizetési kedvezmény, Éves/féléves díjfizetési kedvezmény, E-mail cím kedvezmény, Mobiltelefonszám kedvezmény, Kármentes kedvezmény, Máshol Casco kedvezmény, Gyermek kedvezmény, Gépjárművásárlók kedvezménye, Együttkötési kedvezmény, Hűség kedvezmény, Családi többautó kedvezmény, Visszatérők kedvezménye

A gépjármű-üzembentartókat ún. bonus-malus osztályba kell sorolni, és az abban elért fokozatuk alapján kerül sor a biztosítási díj megállapítására. A bonus-malus rendszer az üzembentartó személyéhez kötődik, és nem a gépjárműhöz. A rendszer egyaránt vonatkozik személyautókra, buszokra, tehergépjárművekre, vontatókra, mezőgazdasági vontatókra és motorkerékpárokra. Bonus-malus besorolást csak azon gépjármű-üzembentartó kaphat, aki a gépjárművére határozatlan időre szóló, egyedi kötelező biztosítási szerződést kötött.

Bonus: Díjkedvezmény, amellyel a biztosító az ügyfél tartós kármentességét honorálja. Ahhoz, hogy a szerződés bonus-malus osztályba sorolása a tárgyévet követő évben egy osztályt emelkedjen, a szerződésnek a megfigyelési időszakban legalább 9 hónapig hatályosnak és kármentesnek kell lennie.

Malus: Pótdíj, amelyet a biztosító akkor alkalmaz, ha ügyfele - a biztosítási időszakon belül - igénybe veszi a biztosítási szolgáltatást, kárt okoz. A malus a következő időszak díjait növeli.

A rendszerbe újonnan belépő üzembentartó szerződése A00 osztályba kerül, kivéve, ha az üzembentartó rendelkezik egy másik tagállamban működő biztosító(k) által kiadott kárelőzményi igazolás(ok)al. óHa az üzembentartó egy adott gépjárműre már rendelkezik szerződéssel és annak hatálya alatt másik, azonos járműkategóriába tartozó gépjárműre is szerződést köt (párhuzamos üzemeltetés), az új szerződést A00-ba kell sorolni.

Nem, azonos kategóriában szereplő járművekre lehet csak figyelembe venni a bónuszt.

Személyi sérülés esetén a mentőket és a rendőrséget is értesíteni kell. Ha a károkozó külföldi állampolgár, esetleg vitás a felelősség kérdése szintén ajánlatos rendőrt hívni.

A helyszínen ki kell tölteni az európai baleseti bejelentőt (betéti lap), rögzítve a baleset körülményeinek leírását. Fontos tisztázni, hogy ki a baleset okozója, illetve ki a vétlen károsult, hiszen ez utóbbi kárának megtérítését csak akkor vállalja át a biztosító, ha biztosítottjának felelőssége bizonyított. Mindkét jármű vezetőjének aláírásával kell igazolnia a kitöltött betéti lapon szereplő adatok valódiságát, majd a bejelentőlap oldalainak szétválasztását követően, annak egy-egy példányát magukhoz kell venniük. Ha lehetőség van rá, készítsen fényképet a baleset helyszínéről, ha a balesetnek vannak tanúi, ne feledkezzen meg nevük és lakcímük feltüntetéséről sem.

A balesetet mind a károsultnak, mind a károkozónak be kell jelentenie a baleseti bejelentőlap bemutatásával. A baleset károkozója, 8 napon belül köteles saját felelősségbiztosítójának a bejelentést megtenni, és a biztosító által kért felvilágosítást megadni. A vétlen károsultnak kárigényét 30 napon belül kell a károkozó biztosítójához eljuttatnia.

Ismeretlen károkozó esetén a MABISZ rendezi a károkat, de csak abban az esetben, ha történt személyi sérülés. Ha a károkozó nem rendelkezik érvényes GFB biztosítással, akkor a kárt szintén a MABISZ rendezi.

A 2009. évi LXII. törvény szerint: Kártalanítási Számla (Garanciaalap): az e törvény szerinti biztosítók által létrehozott és folyamatosan finanszírozott pénzalap, amelynek feladata a biztosítási kötelezettség ellenére biztosítással nem rendelkező üzemben tartó gépjárműve által vagy az e törvényben meghatározott korlátozásokkal az ismeretlen üzemben tartó gépjárműve által, valamint az ismeretlen gépjárművel okozott károk megtérítése, amennyiben a kötelezettségvállalás országa a Magyar Köztársaság;

Szabályszerűen évfordulóra lehet váltani. A törvényi változásoknak köszönhetően az egységes kötelező biztosítási évfordulót (nov.1 és dec.31 ig tartó időszak) eltörölték. Ennek értelmében a 2010. jan.1 utáni kockázatviselési kezdettel megkötött szerződések évfordulója, nem december 31., hanem a szerződéskötés + 1 év múlva lesz.

Biztosítóváltás esetén kötelező biztosítását szabályszerűen évfordulóra tudja felmondani.
Felmondása csak akkor lesz érvényes, ha felmondólevele, évforduló előtt 30 nappal írásban beérkezik biztosítójához. Fontos, hogy a felmondásnál NEM a feladás dátuma, hanem a BIZTOSÍTÓHOZ történő beérkezés és iktatás dátuma számít.
Felmondó levelének tartalmaznia kell: szerződő üzembentartó nevét, címét, gépjármű rendszámát, szerződésszámot, évforduló napját, felmondás napját, szerződő üzembentartó aláírását.

A díjat az esedékesség első napján, de legkésőbb az esedékességtől számított 60 napon belül kell megfizetni. A szerződés díjfizetéssel való hatályban tartása mindig a szerződő kötelessége.

A díj nemfizetéssel megszűnt szerződést újrakötni adott évben csak annál a biztosítónál lehet, ahol a szerződés díj nemfizetéssel megszűnt. A díj nemfizetéssel való megszűnés időpontjáig a biztosító fedezetlenségi díjat számol fel.

Más néven elmaradt díj, arra az időszakra kell megfizetni, ami alatt biztosítási kötelezettségünk volt, de nem rendelkeztünk érvényes szerződéssel. Ezt a díjat a MABISZ részére kell megfizetni egy előre meghirdetett tarifa alapján.

A kötelező biztosítás meglétét a biztosítási kötvénnyel, a szerződés díjrendezettségét, a befizetési csekkel, vagy a biztosító által kiállított igazolással lehet igazolni.

A biztosítási díj megfizetésére nyitva álló időszakot jelenti, mely az esedékességtől számítva 60 napot jelent. A 60. napon díj nemfizetéssel megszűnik a szerződés, ha nem érkezik be a díj.

A forgalomból való kivonása időszakára szüneteltethető a GFB szerződés (kormányrendelet alapján 2-6 hónapig). A kivonásról szóló igazolást be kell mutatni a biztosítónak. Ha az újbóli üzembe helyezés a kivonás napjától számított hat hónapon belül nem történik meg, a szerződés a hat hónapos időszak utolsó napját követő napon megszűnik.

Igen, az adásvételi szerződés másolatát meg kell küldeni biztosító részére, ez alapján tudják a szerződést érdekmúlás miatt törölni.

Nincs, ilyet egyik biztosító sem kínálhat.

Forgalmi engedély, adásvételi szerződés, kártörténeti igazolás, személyi okmányok (személyi igazolvány, adószám, jogosítvány. Cég szerződő esetén a vállalkozás adószáma, a képviselő adatai.

Ha élne a Díjcsökkentő használatával és egy összegből biztosítaná autóját és otthonát is, kérjen visszahívást és akár 30 perc alatt online megkötheti biztosítását. Ha inkább kiszámoltatná a díjat, töltse ki a adatlapot, küldje el és 12 órán belül visszahívom a pontos összegkiszámolt biztosítási díja miatt.

Akár a visszahívást választja, akár adatlapot tölt ki, biztosításához máshol és máshogy nem kapható kedvezményeket kaphat!

Autója kötelező biztosítása éves díjának akár 50%-át költse inkább saját otthonára!

Ügyfeleim visszaküldött véleményei, megjegyzései

A személyes adatok a vonatkozó jogi szabályozás miatt nem láthatók.

A kötelező felét megspóroltam és abból megvettem az éves autópályamatricát.

H. Zoltán ügyfél, vállalkozó

Előrehozott kockázatviselésről eddig még nem is hallottam. Itt olyan kárt is kifizettek, amit a régi lakásbiztosításom nem is tartalmazott. Le a kalappal!

Sz. Béla ügyfél, nyugdíjas

Két gyereket nevelek egyedül, minden forint számít. Örülök, hogy meg tudtam kötni egy 40%-kal olcsóbb lakásbiztosítást és tényleg csak az van benne, amire szükségem van!

F. Gabriella ügyfél, tanár

Épp lejárt a lakásbiztosításunk, amikor a Facebookon megláttam a hirdetést. Összevetve a régivel, jóval többet biztosít és csak nagyon kevéssel magasabb a negyedéves díja. Én jól jártam és jó szívvel ajánlom mindenkinek az oldalt!

F. Levente ügyfél, alkalmazott

Hihetetlen az, hogy csak itt nincs felső határa a betöréses lopás kártérítésnek. Amikor megnéztem a régi biztosításom és láttam, hogy csak egymillióig fizették volna az ellopott ingóságaimra a kárt, egyből átszerződtem. Azt javaslom, mindenki nézzen körül a házában! Tényleg csak 1 milliónyi érték van mindenkinél???

V.Sz. György ügyfél, vállalkozó

Az volt a legfontosabb mondat az egész folyamatban, hogy a mindenkori újjáépítési és újrabeszerzési értéken leszek biztosítva. Ezt egyből átláttam és megértettem, hogy ez mekkora biztonságot jelent! Örülök, hogy rátaláltam az oldalra!

dr. F. Béláné ügyfél, orvos

Van jó pár olyan része a biztosításomnak, amit csak az itt lehetett megvenni kiegészítő tételként. Legjobban a 2 nagyértékű kerékpárunk és a lakókocsink külön biztosításának örülök, de a többinek is. Profi ez a képernyőn szerződős lehetőség. Mindent otthonról el lehetett intézni.

Személyre szóló lakás- és gépjárműbiztosítások. Összehasonlító- vagy alkuszi oldalakon nem találhatók meg egyes, itt felsorolt akár 25-60%-os kedvezmények.

Kötelező biztosítás kalkulátor 2021. Online biztosításkötés. Gyors, biztonságos, egyszerű Kötelező Gépjármű Felelőségbiztosítás. Legjobb GFB árak 2021. Akár 25-60% kedvezmény az éves GFB díjakból.

kulcsszavak: kötelező biztosítas, kötelező biztosítás ár, legjobb kötelező biztosítás 2021, legjobb kötelező biztosítás ár, online kötelező biztosításkötés, auto biztositas, auto biztositas kalkulator, autó biztosítás, autó biztosítás kalkulátor, autó biztosítás online, Autó kötelező biztosítás kalkulátor, biztositás kalkulátor, biztosítás kötés, biztosító kalkulátor, gfb kalkulátor, Gyors kötelező biztosítás kalkulátor, gépjármű biztosítás kötés online, kgfb kalkulátor, kötelező biztositas, kötelező biztositás, kötelező biztositás kalkulátor, kötelező biztosítás dijtáblázat, kötelező biztosítás díjkalkulátor, kötelező biztosítás felmondása, kötelező biztosítás kötés, Kötelező biztosítás kötés azonnal, kötelező biztosítás kötés online, kötelező biztosítás kötése online, kötelező biztosítás online kötés, Kötelező biztosítás táblázat, kötelező biztosítás váltás, Kötelező biztosítás váltás 2021, kötelező biztosítás váltás mikor lehet, Kötelező biztosítás váltás év közben, kötelező biztosítás árak, kötelező biztosítás árak 2021, Kötelező biztosító váltás, kötelező felelősségbiztosítás online, legjobb kötelező biztosítás 2021, legolcsóbb kötelező biztosítás, Melyik a legolcsóbb kötelező biztosítás, mennyi a kötelező biztosítás, online biztosítás autóra, online kötelező biztosítás kötés